CELEBRATING SPRING WITH A LONG-DISTANCE HIKE

Lees je deze post liever in het Nederlands? Dat kan hier.

My trip to Tenerife was fantastic, but I didn’t get to hike as much as I wanted to. Now Spring has made its appearance, I just want to be outside to soak up the green and flowers revealed by the buds bursting open. However, the beautiful parks and forest here in Amsterdam can only satisfy part of the longing to be outside. The quiet and solitude when being in nature cannot be felt as intensely when being in the midst of the city.

Sounds like a good reason to get out there again. And what better than to celebrate the arrival of Spring with a hike!

Leave the road, take the trails.

Pythagoras

It didn’t take long to decide (with a list of “places I’d like to visit” as long as mine, you can’t be picky), so I booked a flight straight away. In four weeks, I’ll be putting my boots back on and travel to the United Kingdom to hike the West Highland Way.

The West Highland Way is a long distance walking route in Scotland. The path is 154 kilometres (96 miles) long and runs through the Highlands from Milngavie to Fort William. I’ve decided to take six days to cover the distance and take my tent as there are plenty of campsites, and wildcamping is allowed in most areas.

Four weeks will pass quickly, so time to dust of the gear and get ready to walk again. You have no idea how excited I am to explore the absolutely stunning Scottish Highlands! And… how are you celebrating Spring?

Love,


DE LENTE VIEREN MET EEN LANGE AFSTANDSWANDELING

Hoewel mijn reis naar Tenerife geweldig was, heb ik er uiteindelijk niet zoveel gewandeld. Nu de lente van start is gegaan, wil ik alleen maar buiten zijn om het groen en de bloemen te bewonderen die tevoorschijn komen uit de opengebarsten knoppen. De prachtige parken en het bos hier in Amsterdam kunnen echter maar een deel van dit verlangen om buiten te zijn vervullen. De stilte en afzondering die het alleen zijn in de natuur met zich meebrengt, kunnen niet zo intens gevoeld worden wanneer je je midden in de stad bevindt.

Klinkt als een goede reden om er weer op uit te gaan. Niets leukers dan de lente te vieren met een mooie wandeltocht!

Verlaat de weg, neem de paden.

Pythagoras

Beslissen waar ik heen zou gaan was niet zo moeilijk (dat krijg je met een enorme lijst met “plekken om te bezoeken”, dan kan je niet kieskeurig zijn), dus ik heb direct geboekt. Over vier weken trek ik mijn trail runners weer aan en reis ik naar het Verenigd Koninkrijk om de West Highland Way te hiken.

De West Highland Way is een lange afstandswandelroute in Schotland. Het pad is 154 kilometer lang en loopt door de Schotse Hooglanden van Milngavie tot Fort William. Ik heb besloten om de afstand in zes dagen te bewandelen en mijn tent mee te nemen aangezien er genoeg campings zijn en wildkamperen op de meeste plekken is toegestaan.

Die vier weken zullen snel voorbij zijn! Hoog tijd dus om al mijn spullen af te stoffen en mezelf klaar te stomen voor deze wandeling. Je hebt geen idee hoeveel zin ik heb de waanzinnig mooie Schotse Hooglanden te ontdekken. En… hoe vier jij de lente?

Liefs,

11 thoughts on “CELEBRATING SPRING WITH A LONG-DISTANCE HIKE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s