WORD OOK EEN WASTE WARRIOR!: EEN APP TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Met de fiets naar werk, korter douchen en een dikke trui aantrekken in plaats van de verwarming hoger zetten – allemaal kleine dingen die je makkelijk zelf kunt doen om je leven een beetje groener te maken. Geen eten weggooien, hoort daar ook bij. Maar dat blijkt voor velen van ons lastiger dan het lijkt: er gaat per jaar 40 kilo (vaak nog prima te eten) voedsel de afvalbak in en dat is een drama voor het milieu.

In de loop der jaren zijn er tal van bijzondere initiatieven opgestart om voedselverspilling tegen te gaan. Vandaag wil ik er daarvan kort één in de spotlight zetten en dat is Too Good To Go.

De “Waste Warriors” (love it!) van Too Good To Go hebben een app in het leven geroepen zodat jijzelf in actie kunt komen tegen voedselverspilling. Bij ondernemers in de buurt kun jij voor een prikkie overgebleven lekkers kopen – van ontbijtjes en brood tot complete maaltijden. Het resultaat: iedereen blij en er wordt geen eten weggegooid!

En blij was ik zeker! Mijn eerste “Magic Box” was een tas vol prachtig brood en krentebollen van het Vlaamsch Broodhuys. Thuis alles gelijk ingevroren zodat ik de komende weken (!) iedere dag kon genieten van al het geredde lekkers.

Een tip voor de clean eating/vegetarische/plant-based rakkers onder ons: Bekijk de omschrijving van de winkel waar je jouw box wilt kopen. De so-called Magic Box is een selectie van producten die een anders weggegooid zouden worden, er kunnen dus ook verwerkte en/of dierlijke levensmiddelen in zitten (denk aan drinkyoghurt en slagroomsoesjes)!

Ook een keer proberen? Je kunt de app gratis downloaden via de website. Wanneer je een locatie invoert, kun je precies zien welke lokale ondernemers er heerlijkheden over hebben. Je betaalt de Magic Box via de app (hartstikke handig) en haalt ‘m binnen de aangegeven tijd op. Vergeet je eigen tas niet!

Liefs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s